“We do not inherit the Earth from our ancestors, we borrow it from our children.”

Je hoeft maar om je heen te kijken om te zien dat we leven in een wereld met een heleboel spullen; boeken, wekkers, vazen, oude CD’s, niet meer passende kleding, lekke voetballen en-ga-zo-maar-door.

Schoonheid is maakbaar

‘Door het grote aantal objecten dat mensen tegenwoordig bezitten en doordat we leven in de meest materialistische, rijke samenleving in de geschiedenis van de aarde, dreigen we daar nu onder te bezwijken’, aldus James Wallman, trendwatcher en schrijver van het boek ‘Ontspullen’.

Aan de wieg van ons verlangen naar steeds andere, esthetisch mooiere en nieuwe spullen stond de Amerikaanse reclameman Earnest Elmo Calkins. Hij liet zich inspireren door de wereld van de kunsten en de mode, met als uitgangspunt dat mensen nieuwe spullen willen kopen, niet omdat het oude versleten is, maar omdat het hen niet langer kan bevredigen omdat het gedateerd is en niet langer aantrekkelijk.

Maar een onverzadigbaar verlangen naar iets nieuws geeft niet alleen ons mensen stress, ook de natuur is er een beetje klaar mee. De massaconsumptie en overproductie legt een te zware druk op de balans die de natuur met alle macht in stand probeert te houden.

Love nature

Gelukkig realiseren zich steeds meer mensen dat en proberen ze bewuster te consumeren. Vanuit deze gedachte is Lily’s visie op de kampeerlevensstijl ontstaan. Een tent – tegenwoordig grotendeels vervaardigd in China – staat gemiddeld maar twaalf dagen per jaar op zijn plek. Hierna verstoft hij of op zolder of komt hij op Marktplaats, gewoon omdat het model niet meer ‘in‘ is of niet langer past bij de kampeerbehoefte.

Lily’s stijl – no more new stuff

Volgens ons kan dat anders. Lily’s ziet een wereld voor zich waarin we materialen, waarvan we de grondstoffen hebben onttrokken aan de natuur, blijvend waarderen en waarin we vergankelijke schoonheid vervangen voor eeuwige schoonheid. Lily’s prijst zich gelukkig met wat er al geproduceerd is en zorgt er goed voor omdat het behoorlijk wat inspanning heeft gekost om het te produceren. Als we alle tenten die er al geproduceerd zijn van zolder halen en verhuren onder een groter publiek, maken we gezamenlijk gebruik van het huidige tentenaanbod en hoeft er minder nieuw gekocht, en dus geproduceerd, te worden.

Alle beetjes helpen en Lily’s helpt de wereld met ingerichte tenten van zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Zo zorgen we dat jij, de vakantieganger, tijdens je vakantie zo weinig mogelijk footprint achterlaat en toch een fantastische vakantiebeleving hebt. Via dit spoor draagt Lily bij aan radicale verandering: langzamer, duurzamer, gelukkiger.